„Földi
körülmények között tartós győzelmet
csak az arat, aki fénnyel,
tudással,
hittel, világossággal táplálkozik. „
(Kovács- Magyar András:
A legnagyobb titok az igazság c. könyvéből részlet)
Az életünk 2009 tavaszától teljesen megváltozott. Új utak
nyíltak előttünk, és mi egy boldog célt tartva a szemünk előtt, ráléptünk egy
útra, ami csak jóval kecsegtetett. Minket elsősorban az motivált, hogy vágytunk
egy gyermekre, akit lelkünk melegével végre átölelhetünk.
Kaptunk egy esélyt, és éltünk vele. Mert jobb volt, mint egy
helyben toporogni. Kovács- Magyar András
útmutatását követve egy egészségesebb, boldogabb, szerethetőbb élet felé vettük
az irányt. Akartuk a pozitív változást, majd tapasztaltuk a sok jót, aztán
hinni tudtunk. A hitünk pedig most visz tovább ezen az úton. Miért?
Rengeteg áldást kaptunk általa, sok apró csodát, egészséget,
szellemi útmutatást. Tudtunk újra mosolyogni, örülni, szeretni. Ezek a
legfontosabb alapkövek. Erre lehet építkezni.
2008 májusában kimérettük
a házunkat. Kimérettük, hol húzódnak Hartmann-zónák
és vízerek a házunk helyiségeiben. A
fekhelyeinket ezt követően sugárzásmentes helyre tettük. Igaz, hogy nem így
terveztük kezdetekben a szobák berendezését, de az egészség került az első
helyre a fontossági sorrendünkben, nem a külsőségek. A rákövetkező hetekben
férjemnél megszűnt az évente több alkalommal előforduló fülgyulladás, nálam
pedig elmaradt a sokszor gyötrő tüszős mandulagyulladás. Ezek voltak az első
pozitív tapasztalatok.
Aztán elindult a lavina. Ha valaki tudatosan választja meg
az útját, a Jóisten is mellé szegődik.
Székesfehérváron
a KÖFÉM Művelődési Házában havonta
szerdánként lehetőség nyílt (a mai napig lehetőség van) arra, hogy Gergics Tibor táltos masszázs kezelését
igénybe vegyük.
Én a
gerincferdülésemtől, hátfájásomtól köszöntem el, sőt szerintem a nyaki
csigolyák helyretétele után csökkent a rövidlátásom is. Hiszen egy
szemvizsgálat alkalmával kiderült, hogy gyengébb szemüvegre van szükségem. A
medence- és combcsontom helyre tételével megszűnt a csípőtájéki fájdalom is.
Édesanyámat a gerincsérve miatt már műtétre jegyezték elő,mikor Tibor kétszeri kezelésétől tünetmentessé vált.
Ez a gyógyító masszázs akkor is ajándék a testnek, ha
semmilyen probléma sincs.
Székesfehérváron találkoztunk Hegedűs Máriával is, Kovács- Magyar András tanítványával és
munkatársával, aki szeretetével, jóságával, segítőkészségével, kedvességével, gyógyítás iránti alázatával már
az első pillanatban lenyűgözött minket (azóta is része az életünknek).
![]() |
Hegedűs Mária |
http://www.dailymotion.com/video/x1528ti_eletek-es-sorsok-hegedus-maria-2013-09-23_shortfilms
Vele
engedtettük el a hozzánk tapadt halott
emberek szellemét. Energiakezeléssel is gyógyított minket számtalanszor.
Ezeknek a kezeléseknek a hatását azonnal érezni lehet. Csodálatos érzés.
A házunkból is elengedtettük a szellemeket. Hát, mi tagadás,
eltűnt a szekrényrecsegés és az a félelemérzet, hogy valaki folyton figyel
minket. Nyugodttá váltak az álmaink. Mert előtte jellemző volt, hogy éjjel fél
három körül rendszeresen megébredtünk. Sőt nálam már több alkalommal
előfordult, ha szellem volt hozzám tapadva, hogy arra ébredtem fel, zihálok,
nem kapok levegőt. Olyan érzésem volt, mintha valaki ülne a mellkasomon. Volt,
hogy éjjel kopogtatást vagy lépteket hallottunk. Így viselkednek a szellemek,
ha fel akarják hívni magukra a figyelmet. Segítséget kérnek.
Itt el is mesélnék egy családi történetet. Testvérem, Dénes
tejtermékgyártóként dolgozott, majd leszámolt a munkahelyéről, és egy
laktanyánál kezdett dolgozni katonaként. Egyre gyakrabban jöttek elő emésztési
problémái, majd egy orvosi vizsgálat alkalmával vastagbélgyulladást
állapítottak meg nála. A későbbiekben két polipot távolítottak el a
vastagbeléből. Ez évekig húzódó betegség volt nála. Mikor Hegedűs Marikához
eljutott, megállapította, hogy 4 éve egy halott katona szelleme van rajta,
akinek súlyos vastagbélgyulladása volt életében. Marika semmit nem tudott akkor
még testvérem panaszairól. Mikor elengedte róla a szellemet a túlvilágra, a
panaszok szép lassan megszűntek. Utólag beszélgettünk róla, milyen érdekes,
hogy a szellem abban az időben tapadt rá, mikor katonai pályára tévedt. Azóta
már „elmenekült” onnan.
Harmadsorban változtattunk a táplálkozásunkon. Hogy miért? Elsősorban, mert volt rajtunk
felesleg. A hiúság… Bár én gyermekkoromtól atletizáltam, szertornáztam, később
elvégeztem a testnevelés- és sport műveltségterületet is a tanítóképző
főiskolán, mégis ahogy elkezdtem tanítani a rendszeres mozgás egyre inkább
háttérbe szorult. A sok feleslegesen bevitt, egészségtelen élelmiszer pedig az
évek alatt megtette a negatív hatását. 10-12 kg plusz kúszott fel rám. A hasam
gyakran felpuffadt, szinte minden nap. A gyomorszájamnál sokszor éreztem
fájdalmat, a szervezetem elsavasodott. Az arcom szinte mindig tele volt
ilyen-olyan kiütésekkel, pattanásokkal. A tejtől hasmenésem volt. Szóval
problémák azok akadtak bőven, volt miért változtatni. Távolabbi célunkért meg
mindenképpen! Egy drága kisbabáért!
Kovács- Magyar András tanácsára elhagytuk a szóját, a margarint, a répacukrot,
a sajtokat, a tejet, a disznóhúst, a fehér lisztet, a tartósítószereket és
egyéb „kiegészítőket” tartalmazó ételeket. Mangalicazsírral kezdtünk
főzni-sütni (eleinte háztól szereztük be), az olívaolajat és a hidegen sajtolt
olajokat csak salátákhoz, házi majonéz készítéséhez kezdtük használni. A
margarint vajjal helyettesítettük. Mennyivel finomabb, mindig is imádtam!
A tej helyett rizstejet, kókusztejet fogyasztottunk, az
ételek elkészítésénél vízzel higított főzőtejszínt. A sajtok közül ritkán
hosszú érlelésű Cheddar sajtot vagy saját készítésű kecskesajtot ettünk.
A felvágottakat kihúztuk a listáról. Mennyi mást lehet
helyettük csemegézni: avokádókrémet, körözöttet, házi
májpástétomot, tökkrémet, padlizsánkrémet, zakuszkát, cukormentes lekvárokat,
mézet… A sertéshús helyett a mangalicahúst első években egy kedves házaspártól
vásároltuk, aztán belevágtunk az első disznóvágásba. Így lett elegendő zsírunk,
szalonnánk, sonkánk, kolbászunk. Hogy kizárjuk a hormonkezelt húsokat is,
baromfihúst, nyúlhúst, tojást barátainktól, Anitától és Botondtól vásároltuk,
akik ügyesen belefogtak az otthoni állattenyésztésbe önmaguk egészségéért.
Azóta mi is elindultunk az ösvényükön.
Megéltünk már annyi változást, változtatást együtt!
Folyamatosan tanítjuk, tanítgatjuk egymást. Csiszolódunk, formálódunk,
finomodunk.
A répacukor helyett lelkes mézfogyasztók lettünk. A kávé is
isteni vele, egy szertartás… Eleinte gyümölcscukrot is fogyasztottunk, majd
Hegedűs Marika tanácsára lecseréltük szőlőcukorra.
A fehér liszt helyett tönkölylisztet kezdtünk használni,
kenyereket is sütöttünk, de egy ideje a glutént
(búza, rozs, árpa, zab) is próbáljuk nélkülözni az életünkből.
A főzésnél, ételek sűrítésénél nagyszerű a rizsliszt vagy kukoricakeményítő. Egészséges és finom gluténmentes kelt tésztát is sikerült már kikísérletezni. A rizs-, kukorica-, lenmag-, hajdina-,
köles-, mandula- és kókuszlisztből (amit sokszor magunk aprítunk), illetve az
Emese kenyérporból próbálgatunk egyre nagyobb sikerrel sütni.
Egy nagyszerű csoportnak és a vezetőjének (Sántáné
Nórikának) köszönhetően
( Facebook – GÉT = Gluténmentesen Étkezők Társasága ) rengeteget tanultam. Van már finom muffin-, palacsinta-, pogácsa-, torta-, nokedlireceptünk, számtalan sütirecept, melyek garantáltan finomabbak gluténtartalmú társaiknál. Folyamatos kísérletezgetések, de annál nagyobb az öröm, ha valami jól sikerül. Igazi kreativitásfejlesztő!
( Facebook – GÉT = Gluténmentesen Étkezők Társasága ) rengeteget tanultam. Van már finom muffin-, palacsinta-, pogácsa-, torta-, nokedlireceptünk, számtalan sütirecept, melyek garantáltan finomabbak gluténtartalmú társaiknál. Folyamatos kísérletezgetések, de annál nagyobb az öröm, ha valami jól sikerül. Igazi kreativitásfejlesztő!
![]() |
Diós tészta szilva sipkával |
Higgyétek el, nagy öröm egészséges és finom ételt tenni a szeretteink tányérjára!!
A főtt tésztákat sem
nélkülözzük, kiváló termék a Pasta D’oro vagy a Cornito gluténmentes
tésztacsalád. Az utóbbi a nagy kedvencünk. A gyermekkorunkban kedvelt
tejbegríz pedig nagyszerűen elkészíthető kukoricadarából vagy rizsdarából , illetve főzőtejszín-víz
keverékéből. Persze a főzőtejszín fajtáját is meg kell válogatni. Meg kell
nézni figyelmesen az összetevőket. Legutóbb daragaluskát is készítettem
kukoricadarából. Azóta a túrógombóc is ebből készül. Ízletesebb, mint az
elődje. A jól bevált rántott husi nálunk kukoricaliszt- tojás- burgonyapehely
hármasából áll össze. Ropogósabb, könnyedebb, mint a prézlis változat.
A tojásfehérjét is nélkülözzük, mivel növekedési
hormont tartalmaz. Ezt például a piskótatésztáknál útifűmaghéj és víz keverékével helyettesítjük. De ha már a gyermekek
ínyencségeinél tartok, nagyon finom pudingot lehet készíteni főzőtejszín-víz,
kukoricakeményítő, szőlőcukor és kakaópor variálásából. Bevált receptjeimet
folyamatosan fogom feltölteni. Újabban az élő édességek felé kacsingatok, de
még sokat kell tanulnom.
Aki most azt gondolja magában: Jó, jó, de ezek a
változtatások sokba kerülnek!…. Azoknak
saját tapasztalatból mondom, hogy amikor elhagyjuk a sok egészségtelen ételt,
jut pénz a minőségi táplálkozásra. A másik meg, ha az egészségünk megőrzésére
nem áldozunk, akkor a betegségre jóval többet kell majd fordítani.
Az egészséges táplálkozás pozitív hatásai révén 12 kg-tól
szabadultam meg, amit évek óta tartok is. Nem diétázok, nem koplalok, csak
egészségesen táplálkozom. Az emésztési problémáim és az arckiütéseim teljesen
eltűntek! Köszönöm, nagyon jól érzem magam! Jó volt megtenni magamért
elsősorban, aztán a társamért és az én drága gyermekeimért. De Róluk majd később!
Az egészségért küzdeni, azt megtartani minden áldozatot
megér! Ha egészség van, boldogság van!
Folytatom…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése