2014. április 6., vasárnap

Tündérmesém 4. A tudatosság kezdete


„Földi körülmények között tartós győzelmet csak az arat, aki fénnyel, tudással, hittel, világossággal táplálkozik. „

(Kovács- Magyar András: A legnagyobb titok az igazság c. könyvéből részlet)

Az életünk 2009 tavaszától teljesen megváltozott. Új utak nyíltak előttünk, és mi egy boldog célt tartva a szemünk előtt, ráléptünk egy útra, ami csak jóval kecsegtetett. Minket elsősorban az motivált, hogy vágytunk egy gyermekre, akit lelkünk melegével végre átölelhetünk.
Kaptunk egy esélyt, és éltünk vele. Mert jobb volt, mint egy helyben toporogni. Kovács- Magyar András útmutatását követve egy egészségesebb, boldogabb, szerethetőbb élet felé vettük az irányt. Akartuk a pozitív változást, majd tapasztaltuk a sok jót, aztán hinni tudtunk. A hitünk pedig most visz tovább ezen az úton. Miért?
Rengeteg áldást kaptunk általa, sok apró csodát, egészséget, szellemi útmutatást. Tudtunk újra mosolyogni, örülni, szeretni. Ezek a legfontosabb alapkövek. Erre lehet építkezni.
2008 májusában kimérettük a házunkat. Kimérettük, hol húzódnak Hartmann-zónák és vízerek a házunk helyiségeiben. A fekhelyeinket ezt követően sugárzásmentes helyre tettük. Igaz, hogy nem így terveztük kezdetekben a szobák berendezését, de az egészség került az első helyre a fontossági sorrendünkben, nem a külsőségek. A rákövetkező hetekben férjemnél megszűnt az évente több alkalommal előforduló fülgyulladás, nálam pedig elmaradt a sokszor gyötrő tüszős mandulagyulladás. Ezek voltak az első pozitív tapasztalatok.
Aztán elindult a lavina. Ha valaki tudatosan választja meg az útját, a Jóisten is mellé szegődik. 
Székesfehérváron a KÖFÉM Művelődési Házában havonta szerdánként lehetőség nyílt (a mai napig lehetőség van) arra, hogy Gergics Tibor táltos masszázs kezelését igénybe vegyük.
Gergics Tibor








A "csontkovácsolás" hatására férjemnek elmúlt a vizelési problémája. 
 Én a gerincferdülésemtől, hátfájásomtól köszöntem el, sőt szerintem a nyaki csigolyák helyretétele után csökkent a rövidlátásom is. Hiszen egy szemvizsgálat alkalmával kiderült, hogy gyengébb szemüvegre van szükségem. A medence- és combcsontom helyre tételével megszűnt a csípőtájéki fájdalom is.
Édesanyámat a gerincsérve miatt már műtétre jegyezték elő,mikor Tibor kétszeri kezelésétől tünetmentessé vált.
Ez a gyógyító masszázs akkor is ajándék a testnek, ha semmilyen probléma sincs.

Székesfehérváron találkoztunk Hegedűs Máriával is, Kovács- Magyar András tanítványával és munkatársával, aki szeretetével, jóságával, segítőkészségével, kedvességével, gyógyítás iránti alázatával már az első pillanatban lenyűgözött minket (azóta is része az életünknek). 

Hegedűs Mária


Egy vele készült riportból ti is megismerhetitek: 

http://www.dailymotion.com/video/x1528ti_eletek-es-sorsok-hegedus-maria-2013-09-23_shortfilms


Vele engedtettük el a hozzánk tapadt halott emberek szellemét. Energiakezeléssel is gyógyított minket számtalanszor. Ezeknek a kezeléseknek a hatását azonnal érezni lehet. Csodálatos érzés. 

Az Energia Gyógyító Központ elérhetősége: 


A házunkból is elengedtettük a szellemeket. Hát, mi tagadás, eltűnt a szekrényrecsegés és az a félelemérzet, hogy valaki folyton figyel minket. Nyugodttá váltak az álmaink. Mert előtte jellemző volt, hogy éjjel fél három körül rendszeresen megébredtünk. Sőt nálam már több alkalommal előfordult, ha szellem volt hozzám tapadva, hogy arra ébredtem fel, zihálok, nem kapok levegőt. Olyan érzésem volt, mintha valaki ülne a mellkasomon. Volt, hogy éjjel kopogtatást vagy lépteket hallottunk. Így viselkednek a szellemek, ha fel akarják hívni magukra a figyelmet. Segítséget kérnek.
Itt el is mesélnék egy családi történetet. Testvérem, Dénes tejtermékgyártóként dolgozott, majd leszámolt a munkahelyéről, és egy laktanyánál kezdett dolgozni katonaként. Egyre gyakrabban jöttek elő emésztési problémái, majd egy orvosi vizsgálat alkalmával vastagbélgyulladást állapítottak meg nála. A későbbiekben két polipot távolítottak el a vastagbeléből. Ez évekig húzódó betegség volt nála. Mikor Hegedűs Marikához eljutott, megállapította, hogy 4 éve egy halott katona szelleme van rajta, akinek súlyos vastagbélgyulladása volt életében. Marika semmit nem tudott akkor még testvérem panaszairól. Mikor elengedte róla a szellemet a túlvilágra, a panaszok szép lassan megszűntek. Utólag beszélgettünk róla, milyen érdekes, hogy a szellem abban az időben tapadt rá, mikor katonai pályára tévedt. Azóta már „elmenekült” onnan.

Harmadsorban változtattunk a táplálkozásunkon. Hogy miért? Elsősorban, mert volt rajtunk felesleg. A hiúság… Bár én gyermekkoromtól atletizáltam, szertornáztam, később elvégeztem a testnevelés- és sport műveltségterületet is a tanítóképző főiskolán, mégis ahogy elkezdtem tanítani a rendszeres mozgás egyre inkább háttérbe szorult. A sok feleslegesen bevitt, egészségtelen élelmiszer pedig az évek alatt megtette a negatív hatását. 10-12 kg plusz kúszott fel rám. A hasam gyakran felpuffadt, szinte minden nap. A gyomorszájamnál sokszor éreztem fájdalmat, a szervezetem elsavasodott. Az arcom szinte mindig tele volt ilyen-olyan kiütésekkel, pattanásokkal. A tejtől hasmenésem volt. Szóval problémák azok akadtak bőven, volt miért változtatni. Távolabbi célunkért meg mindenképpen! Egy drága kisbabáért!

Kovács- Magyar András tanácsára elhagytuk a szóját, a margarint, a répacukrot, a sajtokat, a tejet, a disznóhúst, a fehér lisztet, a tartósítószereket és egyéb „kiegészítőket” tartalmazó ételeket. Mangalicazsírral kezdtünk főzni-sütni (eleinte háztól szereztük be), az olívaolajat és a hidegen sajtolt olajokat csak salátákhoz, házi majonéz készítéséhez kezdtük használni. A margarint vajjal helyettesítettük. Mennyivel finomabb, mindig is imádtam!
A tej helyett rizstejet, kókusztejet fogyasztottunk, az ételek elkészítésénél vízzel higított főzőtejszínt. A sajtok közül ritkán hosszú érlelésű Cheddar sajtot vagy saját készítésű kecskesajtot ettünk.
A felvágottakat kihúztuk a listáról. Mennyi mást lehet helyettük csemegézni: avokádókrémet, körözöttet, házi májpástétomot, tökkrémet, padlizsánkrémet, zakuszkát, cukormentes lekvárokat, mézet… A sertéshús helyett a mangalicahúst első években egy kedves házaspártól vásároltuk, aztán belevágtunk az első disznóvágásba. Így lett elegendő zsírunk, szalonnánk, sonkánk, kolbászunk. Hogy kizárjuk a hormonkezelt húsokat is, baromfihúst, nyúlhúst, tojást barátainktól, Anitától és Botondtól vásároltuk, akik ügyesen belefogtak az otthoni állattenyésztésbe önmaguk egészségéért. Azóta mi is elindultunk az ösvényükön.

Megéltünk már annyi változást, változtatást együtt! Folyamatosan tanítjuk, tanítgatjuk egymást. Csiszolódunk, formálódunk, finomodunk.

A répacukor helyett lelkes mézfogyasztók lettünk. A kávé is isteni vele, egy szertartás… Eleinte gyümölcscukrot is fogyasztottunk, majd Hegedűs Marika tanácsára lecseréltük szőlőcukorra. 
A fehér liszt helyett tönkölylisztet kezdtünk használni, kenyereket is sütöttünk, de egy ideje a glutént (búza, rozs, árpa, zab) is próbáljuk nélkülözni az életünkből. A főzésnél, ételek sűrítésénél nagyszerű a rizsliszt vagy kukoricakeményítő. Egészséges és finom gluténmentes kelt tésztát is sikerült már kikísérletezni. A rizs-, kukorica-, lenmag-, hajdina-, köles-, mandula- és kókuszlisztből (amit sokszor magunk aprítunk), illetve az Emese kenyérporból próbálgatunk egyre nagyobb sikerrel sütni. 

Egy nagyszerű csoportnak és a vezetőjének (Sántáné Nórikának) köszönhetően 
( Facebook – GÉT = Gluténmentesen Étkezők Társasága ) rengeteget tanultam. Van már finom muffin-, palacsinta-, pogácsa-, torta-, nokedlireceptünk, számtalan sütirecept, melyek garantáltan finomabbak gluténtartalmú társaiknál. Folyamatos kísérletezgetések, de annál nagyobb az öröm, ha valami jól sikerül. Igazi kreativitásfejlesztő!


Diós tészta szilva sipkával
Rákóczi-túrós


Higgyétek el, nagy öröm egészséges és finom ételt tenni a szeretteink tányérjára!!

 A főtt tésztákat sem nélkülözzük, kiváló termék a Pasta D’oro vagy a Cornito gluténmentes tésztacsalád. Az utóbbi a nagy kedvencünk. A gyermekkorunkban kedvelt tejbegríz pedig nagyszerűen elkészíthető kukoricadarából vagy rizsdarából , illetve főzőtejszín-víz keverékéből. Persze a főzőtejszín fajtáját is meg kell válogatni. Meg kell nézni figyelmesen az összetevőket. Legutóbb daragaluskát is készítettem kukoricadarából. Azóta a túrógombóc is ebből készül. Ízletesebb, mint az elődje. A jól bevált rántott husi nálunk kukoricaliszt- tojás- burgonyapehely hármasából áll össze. Ropogósabb, könnyedebb, mint a prézlis változat.
A tojásfehérjét is nélkülözzük, mivel növekedési hormont tartalmaz. Ezt például a piskótatésztáknál útifűmaghéj és víz keverékével helyettesítjük.  De ha már a gyermekek ínyencségeinél tartok, nagyon finom pudingot lehet készíteni főzőtejszín-víz, kukoricakeményítő, szőlőcukor és kakaópor variálásából. Bevált receptjeimet folyamatosan fogom feltölteni. Újabban az élő édességek felé kacsingatok, de még sokat kell tanulnom.
Aki most azt gondolja magában: Jó, jó, de ezek a változtatások sokba kerülnek!….  Azoknak saját tapasztalatból mondom, hogy amikor elhagyjuk a sok egészségtelen ételt, jut pénz a minőségi táplálkozásra. A másik meg, ha az egészségünk megőrzésére nem áldozunk, akkor a betegségre jóval többet kell majd fordítani.
Az egészséges táplálkozás pozitív hatásai révén 12 kg-tól szabadultam meg, amit évek óta tartok is. Nem diétázok, nem koplalok, csak egészségesen táplálkozom. Az emésztési problémáim és az arckiütéseim teljesen eltűntek! Köszönöm, nagyon jól érzem magam! Jó volt megtenni magamért elsősorban, aztán a társamért és az én drága gyermekeimért. De Róluk majd később!
Az egészségért küzdeni, azt megtartani minden áldozatot megér! Ha egészség van, boldogság van!

 Folytatom… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése