Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt
- 20 dkg dió finomra aprítva + 5 dkg durvára aprított a tetejére
- 2 tojássárgája
- 20 dkg szőlőcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2, 5 dl főzőtejszín + 0, 5 dl víz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- házi szilvalekvár igény szerint
Elkészítése:
- A száraz anyagokat; a rizslisztet, a finomra aprított diót, a szőlőcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük.
- A tojássárgákat elkeverjük a főzőtejszínnel, a vízzel, az olvasztott vajjal.
- A száraz egységbe beleöntjük a folyékony összetevőket, mixerrel eldolgozzuk.
- A tepsit kivajazzuk, rizsliszttel megszórjuk, majd a tésztát beleöntjük.
- Tetejét kis szilvalekvár halmocskákkal díszítjük, végül a durvára aprított dióval meghintjük.
- 150 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Kellemes csemegézést Mindenkinek!
Amelie
Szia!
VálaszTörlésÖrülök, hogy idetaláltam, és örülök, hogy olvasol! Én is foglak. Ha van kedved alaposabban megismerkedni, írj egy privát üzenetet!
Szia!
VálaszTörlésBoldog vagyok, hogy idetévedtél! :-)