Hozzávalók:
• 0,5 kg túró
• 4 db közepes alma
• 10 dkg mazsola
• 10 dkg kukoricadara
• 10-15 dkg szőlőcukor
• 4 evőkanál olvasztott vaj- kb. 7 dkg
• 4 tojássárgája
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 citrom leve
• 1 rúd vanília (elhagyható)
• 1 kávéskanál fahéj
• 1 dl főzőtejszín és víz keveréke
• 10 dkg mazsola
• 10 dkg kukoricadara
• 10-15 dkg szőlőcukor
• 4 evőkanál olvasztott vaj- kb. 7 dkg
• 4 tojássárgája
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 citrom leve
• 1 rúd vanília (elhagyható)
• 1 kávéskanál fahéj
• 1 dl főzőtejszín és víz keveréke
Elkészítése:
1. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd belocsoljuk a citrom levével.
2. A kukoricadarát elkeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal, vaníliával, majd hozzáadjuk a túrót is.
3. A tojássárgákat kikeverjük a vajjal , a szőlőcukorral és a tejszín-víz keverékével, majd a túrós masszához adjuk.
4. Végül beleforgatjuk a mazsolát és az almadarabkákat is.
5. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
6. 200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük, majd lefedjük a tetejét sütőpapírral és még további 30 percet sütjük 180 fokon.
7. Miután kihűlt, szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá Mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése