2014. május 14., szerda

Diós tészta szilva sipkával - gluténmentes


Hozzávalók:


  • 20 dkg rizsliszt
  • 20 dkg dió finomra aprítva + 5 dkg durvára aprított a tetejére
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg szőlőcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2, 5 dl főzőtejszín + 0, 5 dl víz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • házi szilvalekvár igény szerint

Elkészítése:

  1. A száraz anyagokat; a rizslisztet, a finomra aprított diót, a szőlőcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a főzőtejszínnel, a vízzel, az olvasztott vajjal. 
  3. A száraz egységbe beleöntjük a folyékony összetevőket, mixerrel eldolgozzuk. 
  4. A tepsit kivajazzuk, rizsliszttel megszórjuk, majd a tésztát beleöntjük. 
  5. Tetejét kis szilvalekvár halmocskákkal díszítjük, végül a durvára aprított dióval meghintjük. 
  6. 150 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Kellemes csemegézést Mindenkinek! 
                                                                                                                                             Amelie

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Örülök, hogy idetaláltam, és örülök, hogy olvasol! Én is foglak. Ha van kedved alaposabban megismerkedni, írj egy privát üzenetet!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Boldog vagyok, hogy idetévedtél! :-)

    VálaszTörlés